Winkelmandje is leeg

Waarom 95% van de diëten falen.

95% van de pogingen om af te vallen resulteert in het startgewicht of hoger. Ontdek waarom.

95% van de pogingen om af te vallen resulteert in het startgewicht of hoger. Ontdek waarom.

95%. Yes, je leest het goed. 95% van de mensen die starten met een dieet eindigen op hetzelfde gewicht of zelfs hoger dan voor ze startten. 

Als je jezelf binnen een jaar niet op dezelfde manier ziet eten als je dieet je voorschrijft moet je je strategie veranderen. Als je niet houdt van de manier waarop je eet, zul je er nooit een gewoonte van maken op lange termijn en is het gewoon een kwestie van tijd voor je terugvalt in oude gewoontes en eindigt met het zoveelste ontgoochelende resultaat. 

Een voedingsstrategie opzetten hoeft niet complex te zijn. Al lijkt het daar wel op vanwege al de dieet ‘experts’ die je allen verschillende adviezen geven. 

Eigenlijk is het zeer simpel. Probeer weg te blijven van alle diëten met een naam; bloedgroepdiëten, keto, vegan, paleo, intermittent fasting, carnivoor, carb backloading. 
Elke methode heeft ergens wel iets postiefs, maar de switch is gewoon onrealistisch en op lange termijn enorm moeilijk aan dergelijke structuren aan te passen.  

Veel mensen kiezen liever een ‘dieet’ omdat ze hierdoor: 

- Tot een select groepje behoren.
- Een ‘geheim wapen’ ter beschikking hebben dat anderen niet hebben.
- Zich beter voelen omdat ze een voedingscategorie uitsluiten.
- Zich gemotiveerd voelen door een concept, waardoor hun motivatie toeneemt.
- Onbewust denken dat voedsel elimineren of restrictiever eten zorgt voor meer succes. 

Alhoewel enkele van deze dieetconcepten voor sommige mensen effectief goed kunnen zijn, komen ze allen op hetzelfde neer. Je valt niet af door je dieetconcept, maar door het creëren van een calorietekort. 
Je verbruikt meer energie dan je opneemt, waardoor je afvalt. 

“Ik ga opnieuw voor dieet ‘X’ omdat ik er vorig jaar 10 kg mee ben afgevallen.” Als je deze zin opnieuw leest, begrijp je hopelijk waarom het bij zoveel mensen mis gaat. 

De Fat Loss Piramide van Eric Helms is een perfect voorbeeld van hoe het wel lukt om blijvend resultaat te boeken. 

 

 

Het perfecte dieet is het dieet dat je zelf kunt volhouden. Flexibel diëten is de meest geschikte manier van afvallen op lange termijn. Je focust je vooral op het toevoegen van voedingsmiddelen en niet het schrappen van voedingsmiddelen. Je zult zelf ervaren dat het veel gemakkelijker en aangenamer is om gezonde zaken toe te voegen dan bepaalde voedingsmiddelen voorgoed te schrappen uit je voedingspatroon. Het is zelfs perfect mogelijk om dingen waar je verzot op bent nog steeds te eten en toch je doelen te bereiken.


Tot de volgende! 

Deel dit bericht

Deel dit bericht

Ready for
the next level?

Bekijk onze socials
vol motivatie en inspirerende posts.

Download de prijzenlijst

Gelieve hier je naam en e-mailadres in te vullen: