Winkelmandje is leeg

Krachttraining voor Vrouwen: Fabels & Feiten Ontkracht

Waarom elke vrouw aan krachttraining zou moeten doen.
2 fabels en 4 cruciale redenen waarom het wel moet.

Krachttraining vormt de basis voor het bereiken van vele fitnessdoelen. Hieronder vind je een greep uit de vele voordelen en de reden waarom zoveel celebrities wereldwijd bijna dagelijks aan krachttraining doen om zich goed te voelen en in de beste conditie te blijven. 

Krachttraining is een vorm van training dat je spieren challenget aan de hand van weerstand gecreëerd door gewichten, bands, machines of zelfs gewoon je lichaamsgewicht.

Zeer simpel gezegd, bij krachttraining worden microscheurtjes gemaakt in je spiervezels en die scheurtjes stimuleren het lichaam om die spier opnieuw op te bouwen. Wanneer je dit herhaaldelijk doet, neemt je spiermassa toe en vergroot de efficiëntie van het aansturen van die spieren. Je zult dus gemakkelijker en efficiënter eenzelfde taak kunnen uitvoeren.

 

De 2 grootste angsten en fabels van vrouwen en krachttraining zijn:

 

1. Word ik niet te gespierd van krachttraining? 

 

Zeker en vast niet. Je wordt absoluut geen soort hulk van enkele keren per week progressief met gewichten te trainen. Daarvoor heb je namelijk 2 dingen nodig: enorm veel training en de juiste hormonen. Vrouwen maken in tegenstelling tot mannen vééél minder testosteron aan waardoor spiermassa opbouwen veel minder omvangrijk is en die spieropbouw ook een pak trager gaat. Uit 100 intakes die we bij Athos training center afnemen komt ‘strakker worden’ in 90% van de gevallen steevast in de top 3 van doelstellingen. 1 manier om dat te bemachtigen; krachttraining en een goed voedingspatroon.

 

De meeste vrouwen zijn genetisch gewoonweg niet in staat om ontzettend gespierd en groot te worden. Daar zijn de hormoonverschillen met mannen gewoon te groot voor. Vrouwen ontwikkelen vanzelfsprekend stevige, fitte en functionele spieren door krachttraining. Uit onderzoek blijkt consequent dat constante en redelijk zware krachttraining bij vrouwen juist leidt tot vele gezondheidsvoordelen en een mooier, gespierder en strakker lichaam. Dus zeker niet groter, gespierder en lelijker!

 

De extreem gespierde vrouwen die je soms voorbij ziet komen en waar je schrik van hebt bereiken dat door middel van anabole steroïden. Het maakt ze niet alleen erg gespierd, maar ook mannelijker. Het is absoluut ongezond om te gebruiken, dus blijf daar zo ver mogelijk van weg. Zolang je dat doet, hoef je je geen zorgen te maken en word je van krachttraining juist mooi gespierd.

 

2. Ik wil mijn buikvet verminderen. Moet ik niet meer sit-ups doen?


Plaatselijk vet verbranden met een oefening is simpelweg onmogelijk. Je verbrandt vet door meer energie te verbruiken dan je inneemt. Dat wil zeggen dat je met een calorietekort moet zitten en zoveel mogelijk calorieën dient te verbranden in je krachttraining. Je raadt het al; een buikspiertraining verbrandt in tegenstelling tot een full body workout met het trainen van je benen en bovenlichaam een heel pak minder calorieën.

Heb je altijd een fitness nodig om de voordelen van krachttraining te ervaren? Neen. Afhankelijk van je leeftijd, trainingservaring, fitnessniveau kan zelfs al een training op enkel lichaamsgewicht zorgen voor progressie.

 

Celebrities tonen het goeie voorbeeld. 

 

Wat hebben onderstaande beroemdheden allemaal gemeen? Ze doen allen meerdere krachttrainingen per week. De ene combineert 2 tot 4 krachttrainingen per week met pilates of wat yogasessies, de ander combineert de krachttrainingen met een boksworkout, circuittraining of HIIT-les.

Wat mijn punt is? Krachttraining vormt de basis.
Wat mijn tweede punt is? Ze combineren dit met een gezond voedingspatroon die ook voor elk van hen anders is.
Mijn derde punt; zoek wat werkt voor jou op voedings- en trainingsvlak.
Mijn vierde en belangrijkste punt; geen enkel van deze vrouwen heeft een lichaam als dat waar jij schrik van hebt om te krijgen door krachttraining, toch?


 

 

 

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vrouwen die aan krachttraining doen. 

Naast de mooie, strakke look die krachttraining oplevert heeft het nog talrijke gezondheidsvoordelen die niet te overzien zijn.

 

 • Spiergroei, kracht, power, herstel en uithouding
 • Zowel bindweefsel als beenderstelsel wordt sterker
 • Het is leuk en afwisselend
 • Zorgt voor een sneller metabolisme
 • Je wordt gevoeliger voor insuline (zeer interessant)
 • Vermindert de kans aanzienlijk op blessures
 • Lage rugpijn vermindert
 • Vertraagt aanzienlijk ouderdomskwalen
 • Zeer efficiënte wijze om vet te verbranden
 • Fysieke sportprestaties verbeteren
 • Preventie van osteoporose

 

Ons advies: 

 

 • Doe aan krachttraining, minstens 2x per week
 • Combineer met andere workouts die je leuk vindt (yoga, pilates, lopen, fietsen, wandelen)
 • Focus op het eten van meer eiwitten, groenten en fruit
 • Zet meer stappen per dag
 • Drink water
 • Streef niet naar perfectie…

 

Wees er dus zeker niet bang van en zet het zo snel mogelijk op een progressieve, verantwoorde manier in.

 

Succes!

Deel dit bericht

Deel dit bericht

Ready for
the next level?

Bekijk onze socials
vol motivatie en inspirerende posts.

Download de prijzenlijst

Gelieve hier je naam en e-mailadres in te vullen: