Winkelmandje is leeg

The Miracle Morning. Minder stress, meer succes.

6 stappen om via een ochtendroutine je leven te veranderen

Af en toe tref ik een boek aan waar je doorheen raast. The Miracle Morning was zo’n boek. Een boek dat je sluit en waarvan je onmiddellijk aan de slag wilt gaan met wat hetgeen je gelezen hebt. Elrod heeft met zijn methode ondertussen tienduizenden mensen over de hele wereld geholpen. 
Ik paste de methode toe en kon aan de lijve ondervinden wat het doet. 
Leer hoe je via een ochtendroutine je dag richting kunt geven.

Ik heb de goede gewoonte om elke avond voor ik ga slapen enkele pagina’s te lezen in plaats van door mijn gsm te scrollen. Naast de positieve effecten op mijn slaap helpt het mij enorm bij het creëren van nieuwe inzichten en ideeën.
De boeken gaan van sportspecifieke lectuur tot zelfontwikkeling en economie.

 

Ik werd in de boekenwinkel geprikkeld door het boek: The Miracle Morning, 6 gewoontes om je leven succesvoller te maken voor 8 uur, van Hal Elrod.

 

Af en toe tref ik een boek aan waar je doorheen raast. The Miracle Morning was zo’n boek. Een boek dat je sluit en waarvan je onmiddellijk aan de slag wilt gaan met wat hetgeen je gelezen hebt. Elrod heeft met zijn methode ondertussen tienduizenden mensen over de hele wereld geholpen.

 

Het boek heeft mij alvast kunnen overtuigen en de effecten die ik ervaar zijn zeer duidelijk merkbaar. Ik ben van nature een gevoelsmens maar verre van spiritueel. Ik paste de methode dus naar eigen voorkeur wat aan en kortte ze wat in zodat het zowel haalbaar als bevredigend werd.

 

 

“Je succesniveau zal zelden hoger zijn dan het niveau van je persoonlijke ontwikkeling, want succes is iets dat je aantrekt door de persoon die je wordt.”

 

 

Ik probeer voor jullie kort samen te vatten wat ‘The Miracle Morning’ inhoudt en hoe je de methode kunt toepassen. Mocht je na het lezen van deze blog geprikkeld geraakt zijn dan kun je via onderstaande link onmiddellijk gratis toegang krijgen tot de gratis spoedcursus.  

www.MiracleMorning.com/Netherlands.

 

‘’De meeste mensen berusten in een middelmatig leven en accepteren lijdzaam wat het leven ze brengt. Zelfs mensen die zeer succesvol zijn op een bepaald vlak, in zaken bijvoorbeeld, nemen vaak genoegen met middelmatigheid op een ander vlak zoals hun gezondheid of hun relaties.’’

 

Stap uit de ratrace. Wissel de normale ochtendhectiek in voor rust, goede gezondheidsrituelen en bepaal zelf de richting van je dag. Al door een half uur vroeger op te staan kun je heel wat bereiken. 

 

‘’Als je wilt dat je leven anders is, moet je eerst bereid zijn om iets anders te doen.‘’

 

The Miracle Morning

 

Steve Pavlina, auteur van Personal Development stelt dat het eerste uur de koers van de dag bepaalt. Als je het eerste uur nadat je opstaat lui of doelloos bezig bent, wordt de rest van de dag meestal ook lui en ongeconcentreerd. Maar als je je best doet om dat eerste uur zo productief mogelijk te maken, volgt de rest van de dag meestal dat voorbeeld. Bovendien zul je ’s ochtends niet de uitvluchten hebben die zich in de loop van de dag opstapelen.

Hoe de miracle morning eruit ziet: (let op, het hoeft zeker niet elk 10 minuten te zijn.) 5 Minuten kan voldoende zijn zodat je 30 minuten tijd neemt voor jezelf.

 

 1. 5-10 minuten stilte. Dit kan al zittend in de zetel. Je kunt mediteren of focussen op je ademhaling. Maak je lichaam kalm en je geest ontspannen. Stap af van de chaos en ruil de hectiek in voor een vredige ochtend.
 2. 5-10’ Lezen. Boeken kunnen over onderwerpen gaan die je leuk en interessant vindt. Boeken over zelfontwikkeling kunnen je ideeën prikkelen die je die dag kunt toepassen.
 3. 5-10’ Affirmaties. De kracht van affirmaties werd uitvoerig bewezen. Met affirmaties herinner je jezelf krachtig aan het onuitputtelijke potentieel in jezelf. Noteer bijvoorbeeld wat je wil bereiken, wie je wil zijn en wat je wil doen om je leven te veranderen.
 4. 5-10’ Visualisaties. Visualiseer je hoe je op een positieve manier kleine doelen bereikt. Beeld je in je hoe het zou zijn als je ze waar zou maken en voel je geïnspireerd.
 5. 5-10’ Dagboekschrijven. Schrijf op waarvoor je dankbaar bent en mogelijks voel je de donkere wolken plaatsmaken voor zonnestralen. Mensen die dit dagelijks doen verminderen de kans op depressie aanzienlijk en automatisch trek je meer positiviteit aan. Ook kun je er je 3 belangrijkste taken van die dag in noteren en zo gestructureerd je dag en je week inplannen.
 6. 5-10’ Beweging. Tony Robbins zegt: beweging roept emotie op. Yoga, stretching of enkele lichte krachtoefeningen kunnen je ochtend zo’n boost geven en je dag energiek opstarten.

 

Je kunt de Miracle Morning uiteraard wat personaliseren zodat hij best aansluit bij je persoonlijke situatie. Ikzelf pastte de methode aan door:

 

 • 5-10’ ademhalingsoefeningen (Wim Hof guided breathing) of buikademhalingen op rustige muziek
 • 10’ lezen
 • 5’ Korte, haalbare to do’s oplijsten voor die dag
 • 5’ stretchen / enkele krachtoefeningen
 • Af en toe sluit ik af met een koude douche (aanrader)

Zoek uit waar jij nood aan hebt en waar je je goed bij voelt.

 

 

“1 van de verdrietigste dingen in dit leven is aan het eind terugkijken met spijt, wetend dat je zoveel meer had kunnen zijn, doen en hebben.” – Robin Sharma

 

 

Mensen die de routine toepassen door 1 uur vroeger op te staan ervaren de meest vredige, motiverende, bekrachtigende, inspirerende, dankbare en energieke dagen die ze in lang hebben ervaren. 

 

Het is onmogelijk om het boek volledig samen te vatten maar dit was alvast een korte samenvatting.

 

In het boek en op de website kun je bovendien meer info vinden over hoe je de 6 actiepunten best toepast.

 

Veel succes!

 

Aaron

Deel dit bericht

Deel dit bericht

Ready for
the next level?

Bekijk onze socials
vol motivatie en inspirerende posts.

Download de prijzenlijst

Gelieve hier je naam en e-mailadres in te vullen: